Achtergrondinformatie

De streek

klik om te vergroten... Hastière ligt halverwege tussen Dinant en Givet (in Frankrijk), 10 kilometer boven de plaats waar de Maas België binnenstroomt, ongeveer 40 kilometer onder Namen. Vanuit of vanaf b.v. Brussel (of Leuven) is het ongeveer 110 kilometer ver, ongeveer een uur en een kwart rijden.

Er is heel veel te bezichtigen en te beleven in de streek:

  • speleologie, ondermeer in de grotten van Han en in Hastière zelf
  • afvaarten op de Lesse; boottochten, roeien, kanoën, waterfietsen op de Maas
  • een oude stroomtrein; het treinmuseum en de 4 andere muesa in het museumdorp Treignes
  • Zicht op de Maasrotsklimmen in het grootste klimgebied van België
  • fietsen (ondermeer langs de Maas, en op een oude spoorbedding), mountainbiken en railbiken (speciale go-cart op een oude spoorbedding)
  • avonturenpark en paint-ball in Agimont, Dinant Evasion
  • de citadel van Dinant, de kastelen, ondermeer van Freyr en Vêves.
  • Het subtropisch zwembad van Givet
  • de vallei van de Molignée
  • en uiteraard wandelen. De streek biedt een mooie afwisseling van bossen, open landschap, vrij vlakke en erg heuvelachtige wandelingen.

Er ligt uitgebreide documentatie in het vakantiehuisje. De toeristische dienst in Hastière organiseert regelmatig activiteiten.

Het domaine du Bonsoy

Bonsoy is een groot (70 hectare) en vrij bekend domein. Je krijgt er direct een vakantiegevoel. Het bestaat uit gehuchtjes met losstaande, karakteristieke stenen huisjes die tussen de bomen ingeplant zijn. Het is er verkeersarm, kinderen kunnen er ongestoord ravotten.

Op het domein zijn er ondermeer een buitenspeeltuintje, een visvijver, tennisterreinen, minigolf, een basketbalveld.

Er staat een boekenstalletje waarin je boeken en DVD's kan ruilen.

Het vakantiehuis

achteraanzicht Ons huis dateert van 1995, en is gebouwd volgens een ruimer concept dan de oudere huisjes. Het is op het hoogste punt van het domein gelegen en op het zuiden gericht. Mensen die vroeger al eens een huisje op het domein gehuurd hebben vinden ons huisje veel ruimer (100m2) en comfortabeler dan de andere huisjes in het domein. Het is zeer comfortabel voor 9 personen, en ook 11 personen vinden er nog gemakkelijk plaats.

Het is gezellig ingericht.

Op deze foto zie je de achterkant en een zijkant

Indeling

Plattegrond van de bovenverdieping met de zithoek, keuken en berging De living is ongeveer 45m2 groot, en vormt één geheel met de keuken. Als je binnenkomt vind je rechts een tafel voor zes personen

In de zithoek staan 2 kleine en 1 grote zetel, die perfect als slaapplaats kunnen gebruikt worden. Er staat een kleurentelevisie met kabelaansluiting, er is een DVD-speler met een dertigtal films (alle genres) en bovendien een kleine muziekinstallatie met een 50-tal CD's (vooral klassieke muziek), waarop je ook MP3's kan afspelen.Plattegrond van de benedenverdieping met de slaapkamers en de badkamer

De keuken is nieuw (2020), gerieflijk, volledig en ruim ingericht (tot en met een vaatwas, diepvriezertje in de koelkast, koffiezet, waterkoker, microgolfoven met beperkte grillfunctie, elektrische BBQ, ...)

Er staat een tafel voor 8 personen. Naast de keuken is een bergplaats, hier vind je ook een kinderstoel.

Er is een groot terras compleet met tafel, stoelen en parasol.

Er zijn 9 slaapplaatsen voor volwassenen en één kinderbed beneden in 4 kamers. In 1 kamer staat er ook een bureau, in een tweede een tafeltje. Ook de badkamer (ligbad, wc, 2 lavabo's) vind je beneden.

Verwarming : Er staat een houtkachel in de living (en er is hout voorradig) en er zijn overal electrische vuurtjes.

www.bonsoy.be